úterý 25. března 2014

Copper Detail


Provazové náhrdelníky mě pořád baví!! Tentokrát jsem místo uzlů využila měděný drátek, který doplnil lanko v přírodní barvě. Líbí se mi kontrast syrových materiálů s nahou kůží nebo lehkou halenkou..

I still enjoy making rope necklaces!! This time I used copper wire instead of various knots, the colour of copper perfectly fits to natural rope. I like the contrast of raw materials with naked skin or lightweigh blouse..

středa 19. března 2014

Need for Detox




Říká se, že tohle období je ideální pro detox a já rozhodně souhlasím!! Potřebuju totiž nejen detox organismu, ale také své šatní skříně spojený i s nákupním půstem. Právě teď se hodí vyprat a uskladnit teplé zimní oblečení a oprášit lehčí svršky. A nebojte se, s tím nákupním půstem to nebude tak horké, za pár týdnů mě čekají velikonoční výprodeje v NYC :)

Top: Reserved, jacket: Orsay, pants: 2nd hand (asos), bag: vintage, shoes: Marco Tozzi

It´s said that this season is perfect for detox and I definitely agree!! I need a detox not only for the body but also for my wardrobe in addition with shopping fasting. It´s time to wash and store warm winter clothes and brush up on your spring pieces. And don´t worry, It´s not that serious with the shopping fasting because in a few weeks waiting for me Easter sales in NYC :)

sobota 8. března 2014

Weekend Snapshot


Je před námi krásný jarní víkend, takže hurá na dlouhou procházku nebo na kávu s dortíkem na zahrádce!! Na takové povyražení se skvěle hodí nedbale elegantní styl inspirovaný anglickými gentlemany. Takže zahoďte kozačky a nasaďte sluneční brýle. Já vyrazím ven určitě v těchto kalhotách do pasu, které jsem včera ulovila při výprodeji v sekáči. Co bych vám k nim řekla více, než, že stály 5 Kč, jsou z ASOSu a padnou mi jako ulité :))
 
A beautiful spring weekend is waiting, so hooray let´s go for a long walk or a coffee with cake in the garden!! For such hanging out is perfectly suited casually elegant style inspired by English gentlemen. Throw away your boots and put on sunglasses. I definitely go out in this pants with high waist which I caught yesterday in the second hand store during total clearance. What I would you say more about it than that cost 20 cents, it´s by ASOS and fits me perfectly :))


úterý 4. března 2014

Folding Little Things


Říká se, že člověk by se měl radovat z maličkostí. S tím rozhodně nemám problém, mně totiž udělá radost každá blbůstka. Třeba letošní první nanuk Míša v parku, odpadlá přednáška, nebo momentálně čtení knížky o běhání..Nemenší radost jsem měla při objevení těchto skládácích brýlí, které se vejdou i do sebemenší kapsy, a pruhatého tríča s bicyklem, které mi zas připomnělo drandění na mém kole Giselle v Holandsku. Ať už vám udělá radost cokoliv, dopřejte si to!!

Top: 2nd hand, pants: Sisley, cardigan: Esprit, bag: Six, boots: Baťa, sunglasses, bracelet: H&M, necklace: handmade.

It´s said that people should rejoice in the little things. I have no problem with that, actually every trifles make me happy. For example this year's first ice lolly eaten in the park, a canceled lecture, or currently reading a book Born to run..I was also pleased with discovering these folding sunglasses which fit into the smallest pocket, and a striped T-shirt with a bicycle that reminds me riding on my bike called Giselle  in Netherland. Whatever makes you happy, enjoy it!!