pátek 21. února 2014

Celtic Knot



Když jsem nedávno procházela kolem provaznictví, nemohla jsem odolat alespoň nakouknout dovnitř. O chvíli později už jsem odcházela s tímhle metrovým lankem a přemýšlela jsem, co z něj asi vyrobím. Zaujal mě tzv. keltský uzel, ale bez jakékoliv skautské průpravy mi dal tenhle náhrdelník pěkně zabrat:) Po odborné konzultaci se nakonec vše povedlo a já teď s jistotou vím, že v tom malém obchůdku na Újezdě jsem nebyla naposledy!!

When I recently walked around the store with ropes I couldn´t resist at least have a look inside. A few minutes later, I walked away with this one meter long rope and I wondered what I create of it. This celtic knot cought my eyes but without any scout education it was pretty hard to make this necklace:) After proper consultation everything worked well and I certainly know that it wasn´t my last visit at the little shop in the centre of Prague!!

čtvrtek 13. února 2014

In Love with..


Láska prochází žaludkem, to je jasná věc. I já se na den sv. Valentýna mnohem víc těším na dobrou večeři  než na květiny. Proto mě také hodně zaujal projekt s názvem ZÁSTĚRKA, pod nímž vznikají krásné zástěrky, tak, jak je vidí současní čeští návrháři. Nyní existují čtyři typy: od návrhářského dua Chatty, od značky Belka, dále od návrháře Mira Sabo a ta poslední květinová je výtvorem Jakuba Polanky a jeho múzy a pomocnice Olo. Cena je jednotná (1500,-) a koupit se dají na stránkách www.zasterka.cz nebo v Bistru No. 19 v ulici Karolíny Světlé. A tím se právě dostávám k tomu jídlu, tohle bistro v centru Prahy patří totiž mezi nejlepší místa, kam si zajít na skvělý oběd. V maličkém, ale krásně zařízeném prostoru se v každý všední den podává polévka a dvě hlavní jídla, dále koláče a domácí limonády. Jejich dýňová polévka je famózní a vsadím se, že třeba bábovku z čaje maté jste ještě nezkusili :) Více na fb bistro19. Tak se milujte, vařte v zástěrkách a užívejte si dobrot!!

Love goes through the stomach, it´s well known thing. And I´m looking forward to a good dinner on Valentine's Day much more than the flowers. Therefore, I am also very concerned about the project called ZÁSTĚRKA under which a beautiful aprons are created by young Czech designers. Now there are four types: by designers duo Chatty, by brand Belka , followed by designer Miro Sabo and the last flower apron is the creation of Jakub Polanka and his muse and assistant Olo. Price is same for each (55 euros) and you can buy it on the website www.zasterka.cz or in the Bistro No.19 in Prague. And that is just getting to the food, this bistro in the center of Prague is one of the best places to go for a great lunch. In the tiny but beautifully designed area are served soup and two main dishes in each weekday, also pies and homemade lemonade. Their pumpkin soup is fantastic and I´m sure that you have never tried maté tea cake :) More on fb bistro19. So let´s love, cook in aprons and enjoy the goodies!!

úterý 11. února 2014

S P R I N G


Kdo by se už netěšil na jaro..Obchody se pomalu zaplňují jarní kolekcí a asi málo z nás odolá nějakému tomu nákupu na teplejší dny. Tady je proto souhrn těch nejdůležitějších trendů, které se vyplatí si pořídit:
  • Návrháři se letos vyjadřují především skrz nejrůznější nápisy a vzkazy na tričkách, čím větší a čitelnější, tím lepší.
  • Že modrá je dobrá všichni víme, tuhle sezónu bude ale přímo výborná. Obléknout se do modré od hlavy až k patě bude tedy dobrou volbou. (totéž se týká i denimu)
  • Dalším trendem, který je už několikátým rokem spojen s jarem a létem, jsou průsvitné materiály. Vsaďte na šifón, krajku či jemnou síťovinu.
  • Také zkrácené topy se udržely z loňské sezóny (kdo by to byl řekl) a designéři odhalili modelkám kůži v místech mírně nad pasem. Krátký top + sukně/kalhoty s vysokým pasem = překvapivě zajímavý výsledek.
  • Kombinace černé a bílé je velmi vděčná a letos se tyhle barvy budou rafinovaně kombinovat v průstřizích, které krásně vymodelují postavu.
  • Možná kvůli zimní olypiádě bude v kurzu zlatá, stříbrná, bronzová a měděná barva, která se bude objevovat na všem, i na botech.
  • Co se týká vzorů tak kromě klasického květinového potisku a kostkám budou k vidění i exotické mixy z nejrůznějších koutů světa.
Probably everyone looking forward to spring..Shops are slowly filled by spring collection and a few of us can resist any purchase of clothes for warmer days. Therefore, there is a summary of the most important trends that are worth to buy:
  • This year designers expressed primarily through a variety of logos and messages on T-shirts, the larger and easier to read, the better.
  • That blue is good (we all know), but this season will be excellent, dressed from head to toe in this colour will be definitely a good choice. (same for denim)
  • Another trend which is already several years associated with spring and summer are transparent materials. Bet on chiffon, lace or fish net.
  • Also cropped tops keep their position from last season (who would have guessed), designers reveal the models´ skin in places slightly above the waist. Short top + skirt/trousers with high waist = surprisingly interesting result.
  • The combination of black and white is very favorite and this year these colours are artfully combined in cuts that beautifully modeled a figure.
  • Maybe because of Winter Olypic Games, gold, silver, copper and bronze colours will appear on all, even the shoes.
  • For the patterns, in addition to the classic floral print and dices will be seen exotic mixes from all over the world.

úterý 4. února 2014

Secret Garden



Tři nové náhrdelníky, které jsou inspirovány křehkými liniemi přírody. První dva jsou ve tvaru růže vymodelované z fima a zavěšené na dlouhých řetízcích, černá růžička má ozdobené konce zlatým práškem. Třetí náhrdelník díky transparenstnosti skla připomíná kapky rosy. Jak se vám nové kousky líbí na mé nové modelce Apolence? :)

Three new necklaces which are inspired by nature fragile lines. The first two are in the shape of a rose created from Fimo material and hung on long chains, black rose has adorned the end of petals the gold powder. Third necklace, thanks to the transparent glass, reminds drops of dew. How do you like the new pieces on my new supermodel Apolenka? :)